Széndioxid lábnyom
Minél rövidebb a távolság a sörfőzde és a tejelő tehenészet között, annál alacsonyabb a széndioxid lábnyom. Ez az, amiért a Duynie Feed arra törekszik, hogy a melléktermékeket olyan telepeknek szállítsa, amelyek a gyárhoz a lehető legközelebb helyezkednek el. Igy a Duynie Feed a vásárlóival és a beszállítóival együtt az alacsonyabb CO2 kibocsátás elérésén dolgozik.
Az alapanyag termesztés és a sörfőzés és a bendő fermentáció következtében létrejövő kibocsájtások az összes szállítási távolságnál mind azonosak.
Kutatás
A Duynie Csoport utasította a a Blonk Consultant kutatási ügynökséget, hogy számolja ki a számos melléktermék LCA értékét. Az LCA az életciklus analizis, angolul Life Cycle Analysist jelenti. Ez egy számítási módszer, ami a termék, vagy a szolgáltatás környezetre gyakorolt hatása meghatározását célozza. Az LCA segít megérteni például a széndioxid lábnyomot, a víz lábnyomot, és bizonyos termékek föld használatát.
Az LCA értékeket a nemzetközileg megállapítót számítási szabályok figyelembe vételével alakítottak ki, és a PEFCR takarmány az élelmiszer termelő állatoknak és a GFLI (Globál Metrics for Sustainable Feed) kiadványokban fektették le. Ez azt jelenti, hogy minden az PEFCR-ben leírt hatás kategóriára vonatkozóan, a hatás ismert. Ön igényelni tud egy tényadatlapot az anyacégünk, a Duynie Csoport weboldalán keresztül, hogy megnézze az LCA fő következtetéseit a préselt héjnak, a burgonya melléktermékeknek és a sörtörkölynek.
Az állattartók a területi képviselőjüket tudják keresni.