Tárolás

Nedves takarmányok raktározása

A vásárló helyi adottságai, lehetőségei alapján megfelelő raktározási módszert ajánlunk.

Zsákozás

CORNGOLD, SÖRTÖRKÖLY, GURMIT fólia tömlőben való tárolása önmagukban, ill. különböző arányú keverékeikben a legelőnyösebb. Ezzel a módszerrel az anaerob környezet rövid idő alatt biztosítható, ami a jó fermentáció feltétele, és ez garanciát nyújt a megfelelő minőségre a raktározás egész ideje alatt. Másodlagos fermentáció elkerülhető a kis megbontott felület miatt. Ezen megoldás munkaerő igénye nagyon alacsony a betároláskor, és a kitermeléskor is. Biztosítjuk termékeink ilyen módon való raktározásának szervezését.

Truck Bagger

A SÖRTÖRKÖLY új javasolt raktározási módja az úgynevezett TRUCK BAGGER megoldás. A forró és steril SÖRTÖRKÖLY közvetlenül a szállító járműről a fólia tömlőbe töltődik. A vásárló részéről nincs munkaerő igény. A további előnyei ennek a módszernek megegyeznek a fent leírt zsákolási módszer előnyeivel.

Klasszikus raktározás

Nedves takarmányok raktározása lehetséges klasszikus módon is, silógödörbe vagy szilárd burkolaton. Átmeneti időszakra jó megoldás lehet nagy szalmabálákból, betonelemekből kis silótér kialakítása. Hosszútávú és perspektív megoldást jelent az állandó silótér kialakítása betonból, zsalutéglából, stb. Silótér méreteit úgy kell kialakítani, hogy a heti fogyasztás megfelelő legyen.

Folyékony takarmányok raktározása

Folyékony takarmányok (például a sörélesztő) a telepen nagy űrtartalmú tartályokban (30-60 m3) tárolható. Tartályok beszerzését és bérbeadását biztosítjuk. A tartályok keverő mechanikával és fagyás elleni védelemmel kell ellátni.

Száraz takarmányok raktározása

Száraz takarmányokat fedett, száraz helyen kell raktározni, hasonló módon, mint  a gabonaféléket.

Ez a weboldal sütiket használ, hogy javítsuk  weboldalunkat az Ön tapasztalatai által. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.