Sörélesztő
• Nedves etetéses rendszerekhez kiváló alapanyag |
|
• Kiváló, jól értékesülő fehérje, B vitamin és energia forrás | |
• Az élesztősejt béta-glükán tartalma serkenti az immunrendszer működését, és nagy felülete révén képes bizonyos nem kivánatos anyagok – baktériumok, mikotoxinok - megkötésére | |
• Jellegzetes illat és izhatás | |
• Növeli a takarmány felvételt | |
• Alkohol tartalma nyugtatja az állatokat | |
• Költséghatékony | |
• Fenntartható fejlődés elvének megfelelő alapanyag | |
• NON GMO | |
• Helyi alapanyagokból származó takarmányforrás. | |
• Alacsony szénlábnyomnak köszönhetően megóvja a környezetet. |
Mi ez a termék?
Mi a sörélesztő?
A sörgyártás folyamatában a komlózott sörlevet élesztőkkel oltják be. Az erjesztés során a sörléhez adott élesztő alkohollá és szén-dioxiddá bontja a sörlében található malátacukrot. A folyamatból visszamaradó üledék a sörélesztő, amely magas biológiai értékú takarmány sertések számára.
Jellemzők
Javasolt adagok:
A napi szárazanyagfelvételből, kategóriák szerint az alábbiakban feltüntetett sörélesztő mennyiségeket javasoljuk behelyettesiteni:
|
Malacok |
Hízósertések |
Hízósertések |
Kocák |
|
(7 - 25 kg) |
(25 - 45 kg) |
(45 - 115 kg) |
|
sörélesztő mennyiség |
|
|
|
|
a napi szárazanyag adagból (%) |
max 5% |
max 8% |
max 12% |
max 10% |
Tárolási, felhasználási és eltarthatósági tanácsok
• Javasolt savkeverékkel kezelni
• A kezeletlen termék 1-2 hétig, a kezelt kb.8 hétig raktározható
• Optimális tartály méret minimum 50 m3
• Az ülepedés elkerülése érdekében keverni javasolt